Roadtrip Part 2, New Zealand

Sådär då var jag klar med min Roadtrip i Nya Zeeland 🙂 Sjukt nice men jobbigt att bo i Camping bil haha! Kom hem igår eftermiddag med några killar som åkte tillbaka tidigare för att kolla in en rugby match i Auckland. Resten av peepsen åker hem idag och kommer ta ett stopp vid Hobbit Village så passade bra för mig att åka hem tidigare eftersom jag redan varit där.


Det är skumpigt som attan att åka runt i en sånhär husbil. Alla möbler bara skakar och hoppar runt när man kör. Jag föredrar nog att hyra vanlig bil och sightseeinga runt istället 🙂 Kul att testa dock.

På dag nr. 2 under våran resa åkte vi till en Tamaki Mauri Village. Här fick man se hur urbefolkningen levde förr, testa på lite lekar/seder samt äta mat på gammeldags lagat vis.

De kom och plockade upp hela vår grupp i en buss och efter 10 min åktur fylldes hela bussen med brandrök så vi fick tviga tanten som körde att stanna bussen för det kändes som att någonting brann!
Tanten säger “nej nej det är ingen fara bussen var inne på service imorse) haha! Efter en liten stund fortsatte vi att köra dock och det var okej men något lär ju varit trasigt i bussen 😛

Jag var inte särksilt imponerad alls hela grejen var uppbyggt bara för turister och kändes inte äkta någonstans. De sa att folk brukade leva i den byn de visade och det tror jag inte ett hjota på! Såg ut som en uppbyggd kuliss by 😛 Det var kul att se ändå och maten skulle vara lagad 2 meter underjord(de visade oss när de plockade upp den) men jag tror de tillagat den vanligt och bara lagt ned den under jord “for show” 😀 När vi väl fick komma in i värmen och äta var det höjdpunkten på hela touren. Sjukt dyrt var det med gick på 100 NZ Dollar(530 SEK) för att vara med.

De som jobbade i byn hade målat på ansikts tatueringarna. Han till höger kaaanske hade en äkta? Vi såg en gammal man med en äkta tatuering i mataffären häromdagen iallafall 🙂 fräckt!
Det var typ lika kallt att gå runt där som på Jul På Liseberg haha! Stackarna gick jobbar gick barfota!


Vår sista destination och Campingplats Papamoa Beach, Norra Nya Zeeland. Vår camping bil stod seriöst 10 meter ifrån platsen jag tog dessa fotona ifrån. När man vaknade på morgonen hörde man havets vågor och kunda se havet ut genom fönstret bak i bilen 🙂 Underbart!
Papamoa beach måste vara en riktig pärla under sommaren. Själva campingplatsen var mycket fräshare än den första vi var på också med bättre duschar/kök/badrum. Tyvärr är det deras vinterhalvår just nu så var ganska kyligt. Dean vågade sig i vattnet iallafall igårmorse 🙂


Vulcano lookout spot.

Det var mysigt med lite bilresa runt landet så man fick se mer utav den vackra naturen de har här!

Såhär såg varje kväll ut på lägerplatserna vi stannade på 🙂

Angela som hälsat på familj i södra Nya Zeeland kom hem igårkväll också och jag sov gott i hotell sängen inatt kan jag lova ♡

Myste framför senaste avsnittet av Game Of Thrones igårkväll, jälar vilket brutalt avsnitt!!
Mitt blåmärke på armen har växt till sig haha men det är påväg att läka så syns förhoppningsvis inte lika mycket när vi börjar åka shower nästa helg.

Snyggt om Tingeling åker runt och vinkar runt med blåslagen arm 😉

Imorgon flyger vi till Adelaide i Australien och vi kommer bo i lägenheter så vi har kök och balkong!!! Life is good..

Har fortfarande inte fått svar på om jag kommer avsluta min turné här i Australien eller skicka till Argentina för att provåka paråkning med en kille där. Väntar på svar ifrån bossen 🙂
Blir Argentina inte av kommer jag antagligen hem till Sverige “för gott” i Juli!

Puss puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *