Ugnsbakad Supergröt!

Imorse testade jag på en ny frukost som Linn tipsat om på sin blogg: masion.se/linn/

Receptet är lånat ifrån hennes blogg men bilderna är mina egna 🙂

Uppdatering!
Min vän tipsade mig precis om att sänka ugnen till 160-170c eftersom vassleprotein(om ni har det i) förstörs vid 175c. För övrigt bytte jag ut linfrön mot kokos flingor.

20130830-083942.jpg
Ni behöver:
1dl havregryn
1msk krossade linfrön
2st äggvitor
½ banan
1dl hallon
Kanel
½ skopa proteinpulver av smakerna vanilj eller choklad. (går att hoppa över om man inte har hemma.)

Mixa havregryn (jag använder alltid fiberberikade gryn) & linfrön med äggvitorna. Tillsätt sedan proteinpulvret och rör ihop till en deg. Ta fram en ungsäker form, skär upp bananen i tunna skivor och täck botten på formen med. Strö på lite kanel på bananerna och lägg sedan på grötdegen. Ställ in i ugnen på ca 185c i 12-18minuter beroende på ugn. Efter ni tagit ut formen ur ugnen strör ni på hallonen så de blir varma och goda av grötens värme.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det blev grymt gott! OLYMPUS DIGITAL CAMERASuperbra och god frukost med både protein och fibrer.

2 thoughts on “Ugnsbakad Supergröt!

  1. Mela

    Verkar gott 🙂 men om det är vassleprotein rekommenderar jag att du sänker tempen på ugnen till typ 160-170 grader eftersom proteinet förstörs vid 175 grader.

    Reply

Leave a Reply to Mela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *