Inredningsprojekt – Plisségardiner

Vi har precis lagt beställning på plisségardiner då vi behöver skydda vårt vackra golv här i lägenheten. När solen kikar in badar hela lägenheten i ljus vilket är underbart! Dessvärre finns stor risk att speciellt golvet i köket kommer blekas om vi inte får upp skydd inom snar framtid.

Vi har valt mellan persinner och plisségardiner och det är en stor prisskillnad då plisségardiner tyvärr är nästan dubbelt så dyra som vanliga persinner. Men vi har gjort valet att investera i dubbelvävd plisségardin ändå eftersom de känns mer exklusiva och snygga interiörmässigt och dessutom stänger ute värme. De blir även ett bra bryt gentemot våra vita väggar och vi hoppas att de kommer skapa ett hemtrevligt intryck som komplement istället för gardiner 🙂

plissegardin2
Nedan ser ni det ljusgrå tyget som vi valt ut som kommer fästas med skena i den grå färgen som heter LG till vänster om tyget.
Plissegardin utdragen2
Vi väljer att köpa dessa från Happy Homes och vi hoppas att det kommer bli ett bra köp 🙂
Vi har även planer på att handla lite väggfärg från dem och jag har haft många prover och magasin hemma för att försöka bestämma vilken nyans man ska välja. Svårt när det finns oändligt många nyanser 😛
colour walls
Jag är lite inne på färgen “Dun” från Beckers vilket är den fjärde lappen räknat uppifrån och ner. Antingen till fondvägg men antagligen till vissa delar av vår hall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *