Här delar jag med mig av mina favoritrecept på hälsosam mat!
Egna, samt lånade recept ifrån andra bloggare.
Nötter är späckade med proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler och nyttiga fetter ♡
For English: Go to HOME page button in the menu and find a google translate box in the sidebar to the right!
–
–
–
–
Oven Baked Breakie ♡
Recept och Inspiration: Linn @ masion.se/linn/
Ni behöver:
1dl havregryn
1msk krossade linfrön(jag bytte ut emot kokos flingor)
2st äggvitor
½ banan
1dl hallon
Kanel
½ skopa proteinpulver av smakerna vanilj eller choklad. (går att hoppa över om man inte har hemma.)
Mixa havregryn (jag använder alltid fiberberikade gryn) & linfrön med äggvitorna. Tillsätt sedan proteinpulvret och rör ihop till en deg. Ta fram en ungsäker form, skär upp bananen i tunna skivor och täck botten på formen med. Strö på lite kanel på bananerna och lägg sedan på grötdegen. Ställ in i ugnen på ca 185c(sänk till 160-170c om ni har vassleprotein i eftersom det förstörs vid 175c) i 12-18minuter beroende på ugn. Efter ni tagit ut formen ur ugnen strör ni på hallonen så de blir varma och goda av grötens värme.
Superbra och god frukost med både protein och fibrer.
Tips från Cec: Toppa gärna med mjölk eller lite yoghurt så det inte blir för torrt 🙂
–
–
–
–
Bananpannkakor med Kanel, Kokos och Blåbär
Recept på Bananpannkakor med Kanel, Kokos och Blåbär:
- 2 st. ägg
- 1 banan (använder du en stor banan så ta 3 ägg
- En matsked grädde
Topping: Kanel, Kokos, Blåbär samt lite Grädde.
Börja med att mixa ihop ägg, banan och grädde i en mixer. Det går att mosa ihop allt med gaffel också men är gansa mycket mer jobb 🙂 (har gjort detta när jag varit ute på turné och inte haft någon tillgång till mixer). Därefter är det bara att sätta igång att steka pannkakorna. Mitt tips är att göra ganska så små för annars faller de gärna isär lätt!
Testa att strö på kanel och riven kokos på pannkakans ostekta sida innan ni vänder den så får ni en variant som blir jätte smarrig!
Därefter är det bara att toppa med Blåbär, Kokos, Kanel och en skvätt Grädde(om man känner för det).
Gott och nyttigare än vanliga pannkakor gjorda på mjöl och socker.
–
–
–
–
En variant på bananpannkakor :
Har lagt till Banan Choklad Protein Powder i smeten och toppat med nektarin, hallon, kokos och cashewnötter. Galet gott ♡
–
–
–
–
Ice coffee for hot summer days.
Källa: emmaspaleo.com
–
–
–
–
Smarrigt Kokos/Protein Kaffe med en Kanel twist!
- 1 rått ägg
- 1 kopp kaffe
- Kokosnöt olja
- Kanel och Kardemumma
Detta blandas lätt med en stavmixer i en karaff eller i en kanna av något slag.
Supergott ♡ Ett bra alternativ om man inte vill köra med mjölk i kaffet pga allergi.
Eller om du helt enhelt bara vill boosta din frukost inför ett träningspass. Enjoy!
–
–
–
–
Scrambled Eggs with bacon and red onion. Sidedish: Advocado and Tomato
–
–
–
–
En snabb och lätt frukost!
Turkisk yoghurt, frysta hallon & blåbär(uppvärmda) med lite kokosflingor och kanel på toppen ♡
–
–
–
–
Somrig Grillad Lax!
Lyxa till ditt vatten med lite Lime och is.
Lägg laxen på valfri salladsbädd och toppa med persilja och citron!
Jag har isbergssallad, spenat, avocado, gurka, tomat, paprika och fetaost.
–
–
–
–
Stekt lax på salladsbädd!
Stekt lax på en bädd utav sallad, advocado, tomater, fetaost + en nöt och frö mix.
–
–
–
–
Paleo Pizza
- 500 gram nötfärs
- 2 ägg
- Örtsalt
- Peppar
Topping
- Tomatkross
- Oliver
- Champinjoner
- Paprika
- Fetaost (valfritt)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman nötfärs, ägg, peppar och salt i stor skål.
- Bred ut nötfärsen till ca 1.5 cm tjock pizzabotten på en klädd bakplåt.
- Grädda ca 30 min eller tills den ser brun och fin ut.
- Bred ut ett tjocklager tomatkross, massa champinjoner och paprika. Kärna ur oliverna innan du lägger på dem. Toppa med feta ost om du äter det eller parmesan är nog också smarrigt.
- Grädda i ugnen ca 30 min eller tills den ser fin ut.
- Låt svalna något och ät.
- Supergod kall också, så perfekt som matlåda eller på picnic (emmaspaleo.se)
–
–
–
–
Paleo Muffins
Ingredienser (6-8 st)
- 1 liten banan
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk fiberhusk (går att utesluta)
- 1 nypa salt
- 1 litet äpple
- 1 tsk kanel
Ev. hackad mandel till topping
Vispa äggen, mosa bananen och blanda samman allt utom äpplet och kanelen. Skala äpplet och skär det i mindre bitar, blanda äppelbitarna med kanelen och rör ner i smeten. Klicka ut i formar, det blir ca 6-8 stucken. Hacka mandel och strö över som topping. Grädda i ugnen, 200 grader ca 20 min. Elin & Hanna, WestCoast CrossFitters
–
–
–
–
Coconut Water & Pinaple
Förslag på återhämtningsdryck! Mixa ananas, kokosvatten och is!
Elin & Hanna, WestCoast CrossFitters
–
–
–
–
Powerbars
Ingredienser:
- 1 dl havregryn/fiberhavregryn/rågflingor
- 2 dl solrosfrön
- 1 dl torkade aprikoser
- 1 tsk kakao
- 2 äggvitor
- riven kokos
ev. lite honung eller sirap
Variera gärna med olika nötter, torkade frukter, mörk choklad, agave sirap, olika frön och kärnor.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär de torkade aprikoserna i bitar och blanda ner alla ingredienser i en bunke. Forma till en längd (ca 1 cm hög) och lägg på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form.
Grädda i ugn ca 15 min. Låt svalna en stund och skär sedan upp längden i bitar. Förvara i kylskåp!
Elin & Hanna, WestCoast CrossFitters
–
–
–
–
Äppelpaj
Ingredienser:
- 3-4 äpplen
- 50 g smör
- 1 ägg
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl sötmandel
- flytande honung
- kanel
- hasselnötter
Gör såhär:
Skiva äpplena i tunna skivor och sprid ut i en pajform. Ringla över honungen och strö över kanel. Mixa mandlar och kokos så att det blir som mjöl i en matberedare eller mixer. Smält smöret och vispa i ägget. Blanda sedan i smör och ägg i kokos- och mandelmjölet till en grynig massa. Lägg den gryniga massan över äpplena. Hacka hasselnötterna och strö över pajen. Grädda i ugn, 200 grader i ca 20 min.
Elin & Hanna, WestCoast CrossFitters
–
–
–
–
Nöt/Chokladkaka
Ingredienser:
- ca 4 dl blandade nötter
- ca 1/2 dl solroskärnor
- ca 1/2 dl melonkärnor
- ca 100 g 85% mörk choklad (mild)
- ca 1-2 msk Agave sirap
- Kokosflingor
Hacka nötterna och blanda tillsammans med sirap, melonkärnor och solroskärnor. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i en form. Smält chokladen i ett vattenbad och häll den smälta chokladen över nötblandningen. Strö över kokosflingor. Ställ in i frysen tills det stelnat och skär sedan upp i små rutor.
Elin & Hanna, WestCoast CrossFitters
–
–
–
–