Avanza – Att investera i aktier

Häromdagen öppnade jag ett Avanza bankkonto för att så småningom börja investera lite pengar i aktier. Min pojkvän har börjat intressera sig för detta och ska hjälpa mig bygga en aktieportfölj.
Att spara pengar på banken hjälper dem inte att växa i dagens läge så det finns egentligen inget annat alternativ än att investera i olika värdepapper ex. aktier. Just nu är det även bra läge att investera i fastigheter (köpa lägenhet eller hus) dock vet man aldrig när marknaden förändras. 
IMG_0022.2
Jag kommer testa på båda alternativen, alltså både att investera i aktier samt en bostadsrätt innan årsskiftet vilket ska bli spännande.

Både för min egen skull men även för att inspirera fler att tänka längre än “bankens sparrkonto” tänkte jag uppdatera lite då och då hur det går för mig med investeringarna samt förklara på ett enkelt sätt hur det fungerar. Detta är något helt nytt jag inte provat på tidigare men utifrån det lilla jag lärt mig hittills verkar detta vara något man bara borde lära sig mer om!

Keep in mind: Allt jag skriver här kommer alltså bara vara mina egna tankar och skall inte tolkas som någon köprekommendation.

Det finns andra sätt att dra in pengar än att bara tjäna dem genom att jobba 🙂
Detta är egentligen något jag tycker man borde få lära sig redan i skolan. Det hade varit perfekt att lägga in detta inom “hushållsekonomi” i kursen Hemkunskap på högstadiet. 
IMG_0024.2
På tal om att spara och investera pengar så har jag även spenderat lite pengar på ett H&M Home köp hehe. Min nya guldljusstake ♡