Badrumslängtan?

Har lagt märke till att de få blommor jag har i vårat badrum mår mycket bättre och håller sig fina längre än alla de andra vi har runt om i lägenheten. Antagligen beror det mycket på ångan ifrån när vi duschar (efter en “Cecilia-dusch” är det regnskogsklimat därinne 😉 ) samt att badrummet har ett sjysst läge där fönstret får bra och inte för starkt solljus under dagarna.

Men alla växter kan inte stå i badrummet för då skulle det se ut såhär:

Jag ska testa att börja ställa in alla växter då och då och ånga dem genom att köra duschen riktigt varmt! Nedan ser ni bild på två murgrönor som stått i vardagsrummet medan den på bilden längst ned stått i badrummet. De vattnas lika men den längst ned får ju ett fuktigare klimat i badrummet. Den är både tätare och friskare än de andra.


Man bör helst bara ha levande växter i ett badrum med ett fönster som går att öppna, samt där dagsljus strömmar in. Vill inte lura någon att ställa in växter i ett fönsterlöst och mörkt badrum 🙂

Det känns inte som att vi har så mycket växter men när man ställer in allt i ett litet rum blir det faktiskt en hel del! Textiler och växter är inredarens bästa vän när det kommer till att inreda ett hem mysigt 🙂