LADY – Kalkpelarprojekt

Härom veckan så hade jag ett litet målarprojekt här hemma där jag målade en utstickande “pelare” mellan vårt vardagsrum och kök grå. Jag ville ge den en känsla av betong och gjorde det med kalkfärg i nyansen VALLMOFRÖ från märket LADY.
painting colorFöre målning:
vit pelare
Färgen är väldigt mörk innan den torkar, vilket gjorde det ganska svårt att veta om det man målade blev bra eller inte.
pelare 1Jag målade två lager och nedan ser ni hur det torkade resultatet blev. Man målar färgen med kors-penseldrag så att vissa penseldrag får tjockare yta än andra och därmed ger nyansskiftningarna som ger slutresultatet lite betongkänsla 🙂
pelare3
Slutresultat:
pelare2
En liten förändring men som gör ganska stor skillnad ändå! Prickade i princip in exakt samma nyans som vår bardiskskiva så jag är nöjd 🙂